Activiteiten

Musical
De Populier heeft een jarenlange musicaltraditie. Was twintig jaar geleden de musical een van de weinige dingen die er op de planken werd gezet, zo maakt het nu deel uit van een breed programma, dat wordt verzorgd door onze Kunst- en Cultuursectie, te weten Podium Bovenbouw, Podium Populier en allerlei presentaties van de Cultuurstroom. In de afgelopen jaren zijn er prachtige bekende en minder bekende musicals in de aula van de school ten tonele gevoerd, zoals Richard, Mama Mia, En nu naar bed en Ja zuster, Nee zuster.
In april 2019 spelen ruim dertig leerlingen uit alle lagen van de school, van brugklas tot en met eindexamenklas, mee in de musical HAIR. Zij leven zich uit in spel, zang, dans en muziek, of maken zich hard voor een mooi decor.


Podium Populier
Podium Populier is ons jaarlijks muziekfestival. De leerlingen die optreden komen uit alle afdelingen en leerjaren van de school. Ze vormen samen een band of worden begeleid door een van de docenten. Voorafgaand aan het optreden is er een voorronde (auditie).
Kenmerkend is de leuke, ontspannen sfeer in de zaal tijdens dit festival en dat terwijl het voor de meeste leerlingen erg spannend is om op te treden.
De volgende editie van Podium Populier is op 14 of 15 maart 2019


Muziek Xtra
Altijd al in een bandje willen spelen? Nog nooit achter een drumstel gezeten maar dit toch wel heel graag en keer willen doen? Dat kan bij ons!
Op de Populier kan je je als 1ste of 2de jaars leerling opgeven voor MuziekXtra. Je wordt dan ingedeeld met andere leerlingen om een bandje te vormen en je kiest daar je favoriete instrument. Bijvoorbeeld zang, drums, gitaar, basgitaar of keyboard. Vervolgens ga je met een coach aan de slag om met je band 1 of 2 nummers neer te zetten. Aan het eind van de MuziekXtra mag je optreden op een echt podium!

Podium Bovenbouw
We hebben ieder jaar een speciale avond: Podium Bovenbouw, waarop leerlingen zich presenteren binnen een gekozen thema. Bijvoorbeeld ‘Zwart/Wit’ of ‘Op de Vlucht’.
Zowel de beeldende leerlingen in klas 4, 5 en 6 als de muziekleerlingen verzorgen samen een bruisende avond waarin ze presenteren wat ze allemaal doen in de lessen kunst.
Ouders, leraren en/of vrienden komen kijken. Voor sommige leerlingen de eerste ervaring om te exposeren of op een podium te staan. Daarna krijgen ze vaak echt de smaak te pakken.

Romereis
In mei gaan de gymnasiasten naar Rome. Daar bewonderen ze o.a. de Romeinse gebouwen, plaatsen en kunstenaars. Voor een impressie zie: romereis2017